Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μπρρ κιτς κιτς

Λοιπον, μετα απο ενα μεγαλο χρονικο διαστημα ελλειψης ιντερνετ ηρθε η ωρα να ξανα αρχισω το γραψιμο.


Αυτη τη φορα θα ηθελα να θιξω το θεμα των μεταφορικων μεσων.

Ως γνωστον δεν εχει ολος ο ελληνικος πληθυσμος τη δυνατοτητα κατοχης προσωπικου οχηματος, βλεπε αμαξια, μηχανακια. Ειδικα σε μια τετοια περιοδο οικονομικης κρισης που αλλοι οχι να τα αγοραζουν αλλα να τα πουλανε θελουν. Ετσι και εμεις περιμενουμε να γινει κατι απο πλευρας των μεσων μαζικης μεταφορας.
Δε λεω να βαλεις βαρδιες ολη μερα, αλλα να λειτουργουν λεωφορεια, μετρο και ηλεκτρικος τις λογικες ωρες. Αυτη η κινηση ομως απο αυτους που τα κανονιζουν δεν γινεται ποτε.
Οκ οι ανθρωποι που εχουν τις δουλειες τους να εχουν ενα αμαξι να κανουν τη δουλεια τους, οι αλλοι ομως; Ποσοι 18χρονοι πια υπαρχουν με αμαξι ποσες γιαγιαδες ποσα παιδια. Πως περιμενεις να πανε στον προορισμο τους ολοι αυτοι. Πετωντας;

Το μετρο διευκολυνει παρα πολλους κατοικους της Αθηνας, αυτους ομως που ζουν κεντρο και γυρω γυρω. Στον Πειραια υπαρχει ενας ηλεκτρικος που κλεινει οποτε καβλωσει, χωρις καμια ανακοινωση χωρις τιποτα. Πας στον ηλεκτρικο και μενεις να κοιτας σαν χανος ενα κωλοχαρτο να λεει κλειστα. Τι κλειστα ρε φιλε και εγω πως θα παω τωρα στη ξαδερφη μου την Τουλα που πεθαινει στο ΚΑΤ παραδειγματος χαρη. Πως θα παω στη δουλεια μου αν δεν εχω αμαξι; Ειπαμε πετωντας δεν γινεται.

ΑΑΑ ναι τα λεωφορεια. Που περνανε καθε μιση και ωρα που αμα το χασεις μενεις με το πουλι στο χερι. Που τα λεωφορεια του Πειραια προς κατευθυνση μερη τυπου Βυρωνα περνανε καθε 3ωρο και αν;; Θυμαμαι μια μερα περιμενα με τον Σταθη το 232 για Βυρωνα μαζι με εναν φουκαρα που ειχε την δουλεια του εκει περασε ακριβως 1,30 ωρα χωρις να περασει ενα λεωφορειο και δεν αντεξε πηρε ταξι. Μπορει ο αλλος ρε να δινει 20αρες στα ταξι;; Και αμα δεν ειχε καθολου λεφτα και αργουσε θα του δεινανε ποδι; Σαν να λεμε χωριο ο Πειραιας.

Σημερα περιμενα να παω Πειραια απο Κερατσινι/Χαραυγη οπου μενω. Το θεμα ειναι απλο. Εχουμε 3 λεωφορεια: το 832, το 833 και το 875. Αυτα που περνανε καθε 30 λεπτα ειναι το 32-33. Το 75 μονο πολυ πρωι (5 πμ λογου χαρη). Και τι κανανε τωρα. Κοψανε το 833 και το τελευταιο δρομολογιο τις Κυριακες θα ειναι 9:20 το καλοκαιρι και 8 το χειμωνα. Τελειο;; Περναγαν που περναγαν καθε 3/4 δε θα μπορεις να βγεις και απο το σπιτι σου. Ειδικα τωρα με τις απεργιες των ταξι που ενας Θεος ξερει ποτε σκατα θα το διαλυσουνε. Εντελει εκανα μια ωρα να φτασω στον προορισμο μου και για να γυρισω πηρα λεωφορειο αλλης περιοχης γιατι τα δικα μου δεν περναγαν και δεν ειχε ταξι.

Και μετα σου λεει Αθηνα.
Ενα μεγαλο χωριο ρεε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου